Samenbrengen, verenigen, tot evenwicht brengen

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en is te vertalen met samenbrengen, verenigen, tot evenwicht brengen. Dat kan zijn van lichaam en geest en van denken en voelen. Maar ook een balans tussen doen en laten, werk en rust, inspanning en ontspanning.

Verbinding

Yoga gaat uit van verbinding tussen lichaam en geest. Je lichaam is de basis van waaruit je kunt ontdekken dat het onlosmakelijk verbonden is met de geest. Je wordt je bewust van de geest (het denken) en ontdekt wat het met je doet.

Luisteren naar je lichaam

Door het uitvoeren van houdingen, de asanas, leer je weer te luisteren naar je lichaam. Het gaat er niet om of je de houdingen goed doet of om de prestatie. Het enige waar het om gaat is: open en aandachtig in het hier en nu zijn. Yoga is leren waarnemen en ervaren.
 

Aandacht en betrokkenheid

Yoga kan door iedereen beoefend worden en vraagt geen speciale lenigheid. Je oefent op je eigen niveau. Het gaat vooral om de aandacht en betrokkenheid waarmee geoefend wordt en het aangenaam verblijven in de houding. Het gaat om je eigen beleving. Vanuit een zachte, innerlijke houding worden de houdingen uitgevoerd met respect voor de eigen grenzen.

Wanneer we onze eigen ervaring, welke dan ook, zonder oordeel benaderen, herstellen we de verbinding met onszelf. Wat onverwerkt bleef, kan worden begrepen en verzacht zich. We hoeven niet meer ergens heen. Door met een open aandacht in de houdingen te zien wat zich aandient in het lichaam en in ons denken, zonder oordeel, zonder iets te willen veranderen, zullen de spanningen als vanzelf oplossen en ontstaat er weer ruimte en stilte. Dan houdt het presteren op en is er enkel zijn; in het hier en nu. [quote]

Kom ervaren

Je kunt ieder moment van het jaar instromen. Ons lesaanbod is zo divers, dat er voor iedere ‘smaak’ een les is. Je mag altijd een proefles doen om de sfeer te proeven. Weet je nog niet wat je precies wilt, of bij welke docent je je het meest prettig voelt? Kom dan drie maanden profdraaien en neem de tijd om lessen uit te proberen en alle docenten te leren kennen.

Meld je aan voor een proefles en kom ervaren wat bij jou past.

Locatie

Het yogacentrum van Vitaplaza is gevestigd aan de Wethouder van     Eschstraat 177, op de gehele bovenverdieping van het pand. De grote yogazaal is zeer ruim en licht; heerlijk om yoga in te doen. Aan de overzijde van ons yogacentrum is een ruim parkeerterrein.
 

Interesse?

Doe dan één gratis proefles
TOP