Naast de reguliere yogalessen biedt Vitaplaza zowel voor leden als voor niet-leden
verrassende en leerzame workshops en cursussen.

 

 • Waar: Vitaplaza Yogacentrum locatie Wethouder van Eschstraat Oss
 • Wanneer: zaterdag 25 november 
 • Tijd: 14:30 – 17:00
 • Kosten: € 35,- voor leden, €45,- voor niet-leden
 • Meld je aan via info@vitaplaza.nl als je lid bent of al eerdere een workshop bij ons hebt gedaan. Ben je geen lid, klik dan onderaan op de button 'Ik wil kennismaken met een workshop/cursus'. 
 • Stel dat er een middel bestaat dat stress als sneeuw voor de zon doet laten verdwijnen. Een middel dat pijn vermindert, je immuunsysteem een boost geeft, je spijsvertering bevordert, je nachtrust verbetert en helpt je emoties in balans te houden. Een middel dat je vrijer en bewuster in het leven laat staan.Te mooi om waar te zijn?
 • De sleutel tot balans ligt in de ademhaling, misschien wel het beste medicijn tegen stress en klachten die hierbij komen kijken. Je adem kan zó veel meer voor je doen dan je ‘alleen’ in leven houden. Als je ermee leert werken, gaat je adem ook voor jou werken.

   Ademcoach Zerline van Zerlinergy neemt je op zaterdag 25 november mee in een prachtige workshop van 2 uur naar de magie van de verbonden ademhaling

  Deze vorm van ademen zorgt ervoor dat er zaken naar de oppervlakte komen die we in ons dagelijks leven ‘onbewust’ onderdrukken.

  Door daar aandacht aan te geven laten we fysieke, mentale en emotionele spanning los. Door deze vorm van ademhaling ontstaat er verbinding tussen lichaam en geest en echte verbinding met jezelf. Wie je bent zonder afleiding, zonder de rollen die je hebt, zonder je verwachtingen, zonder je gedachten, oordelen, triggers, angsten.

  Wat er precies gebeurt tijdens de sessie is voor iedereen anders en ook kan de eerste sessie kan heel anders ervaren worden dan de tweede, derde of zelf twintigste sessie; de ervaring van een sessie is sterk gerelateerd aan wat er bij jou van binnen allemaal bewust en onbewust afspeelt.

  Soms werkt het vooral op fysiek niveau, dan ga je voelen dat je ineens meer lucht en ruimte hebt. Van 30% longcapaciteit wij meeste mensen, gebruiken, naar 70, 80, 90%!

  Soms merk je ineens een soort helderheid, een antwoord op een vraag die bijvoorbeeld al even bij je speelt. Dat is het mentale aspect. Soms brengt het onderdrukte emoties naar boven, vastgehouden oude spanningen die opgeruimd willen worden. Dat is het emotionele aspect.

  En wellicht kun je zo'n sterk gevoel ervaren dat je 'gedragen' wordt, wordt 'geleid' als het ware. Zo'n groter geheel gevoel. De verbinding (weer) voelen met je eigen intuïtie. Het spirituele niveau. Voorbij het denken, rationaliseren, beredeneren. Een bepaalde kalmte en innerlijk geluk ontstaat dan. 

  Naast de ademhaling maken we tijdens de verbonden ademhaling gebruik van zachte beweging, drukpunten, begeleidende muziek en emotionele release

  We werken bewust met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers om persoonlijke aandacht en begeleiding te kunnen waarborgen. 

  Ben jij een van de 8 die erbij gaat zijn? 

  We gaan er samen een hele mooie en waardevolle ervaring van maken! 

   

  Contra indicaties: 

  Deze manier van ademen die wij gaan doen is een zachte toegankelijke verbonden ademhaling.

  We gaan bijvoorbeeld niet werken met adem inhouden (retentie). Dit maakt dat het voor bijna iedereen geschikt en helpend is.

  Toch zijn er aantal contra indicaties waar rekening mee gehouden dient te worden. Herken jij je in een van onderstaande punten, neem even contact op met Zerline (info@zerlinergy.nl)

  -Zwangerschap (elk stadium)

  -Ernstige PTSS of trauma

  -Actief gebruik van recreatieve drugs

  -Gebruik van medicatie die de hersenstructuur veranderen zoals anti angst medicatie, anti depressiva , ADD-en OCD medicijnen

  -Netvliesloslating

  -Glaucoom

  -Nieraandoeningen

  -Hoge bloeddruk

  -Chronische hyperventilatie

  -Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerder hartaanval of beroerte

  -Diagnose van een aneurysme 

  -Ongecontroleerde schildklier aandoeningen

  -Diabetes type 1 EN 2

  -Ernstige astma

  -Epilepsie / voorgeschiedenis van epileptische aanvallen

  -Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening

  -Ernstige psychosomatische aandoeningen

  -Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen

  -Ziekenhuis opname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar. 

   

  Meer weten of de kracht van ademwerk?

  Tip: Het is heel leuk om dit (gratis) e-book aan te vragen. Het kan je leven echt zó veranderen! En een mooie voorbereiding op de workshop van 25 november! 

  https://www.thebreathworkmovement.nl/boek-what-the-breath

  En deze blog schreef Zerline er zelf over. Wat is ademwerk nog precies en wat doet het voor je?

  https://www.zerlinergy.nl/blog/1334680_wat-is-ademwerk-nou-precies-en-wat-doet-het-voor-je

  • Waar: Vitaplaza Yogacentrum locatie Wethouder van Eschstraat Oss
  • Wanneer: vrijdagavond 15 december
  • Tijd: 19:30 – 21:30
  • Kosten: € 15,- voor leden, €30,- voor niet-leden
  • Meld je aan via info@vitaplaza.nl als je lid bent of al eerdere een workshop bij ons hebt gedaan. Ben je geen lid, klik dan onderaan op de button 'Ik wil kennismaken met een workshop/cursus'. 
 • De donkere maanden van het jaar nodigen je als vanzelf uit om naar binnen te keren en daar de warmte op te zoeken. Het nemen van extra rust in deze tijd van het jaar is iets wat de natuur voor zichzelf elk jaar opnieuw regelt. En ook jij mag je hieraan overgeven op deze avond!                     Deze extra lange yin yoga avond staat in het teken van de winter, het naar binnen keren en zelfzorg. 

 

  • Waar: Vitaplaza Yogacentrum locatie Wethouder van Eschstraat Oss
  • Wanneer: zaterdag 13 januari 2024 
  • Tijd: 08:0016:00
  • Kosten: 30,- voor leden, € 60,- voor niet-leden
  • Meld je aan via info@vitaplaza.nl als je lid bent of al eerdere een workshop bij ons hebt gedaan. Ben je geen lid, klik dan onderaan op de button 'Ik wil kennismaken met een workshop/cursus'. 
 • Deze dag staat in het teken van zorgen voor je Zelf. Zorgen voor zowel je lichaam, als ook je geest.De dag wordt gestart met meditatie, daarna zal er een lange hatha yogales zijn, gevolgd door een ademsessie (hierin kan een gedifferentieerd aanbod zijn) en meditatie. 
 • Tijdens de middagpauze zullen er gezonde snacks zijn en thee.
 • In de middag zal er opnieuw worden gemediteerd, zal er een milde ademsessie zijn en een lange yin yogales die wordt afgesloten met een lange eindontspanning met meditatie. 
 • Deze dag is geschikt voor alle niveau's (ook als je geen ervaring hebt ben je welkom). Heb jij chronische gezondheidsklachten of blessures, dan is het verstandig om eerst even contact op te nemen voordat je je aanmeldt.
 • We adviseren je om je ontbijt over te slaan en geen koffie te drinken of de avond van te voren alcohol te nuttigen. Op die manier kunnen je lichaam en geest het proces het meest zuiver ervaren en voel je je aan het eind van de dag weer helemaal gereset. Het kan zijn dat je je heel erg ontspannen voelt of voldaan moe na deze one day retreat. Daarom is het ook nog eens een weldaad voor jezelf om jezelf die avond helemaal vrij te geven en je agenda leeg te houden!

 

Schrijf je in voor een workshop of cursus!

Kies de juiste button en vermeld de naam van workshop/cursus.
TOP