Titel

BODYFiT is een met groepsles op muziek, waarbij de lesinhoud elke week kan variëren.
Na een opbouwende warming up en een cardio gedeelte ( waarbij springen altijd een optie is, en geen standaard ), worden alle spiergroepen getraind. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse materialen zoals; gewichtjes, tubes, steps en ballen.

Een heerlijke training voor het gehele lichaam.

ClubJoy Power® is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. ClubJoy Power® is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie en kracht. ClubJoy Power® is geschikt voor iedereen die doelgericht wil trainen; vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

De coach, de muziek en de enorme afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale workout. Een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps), schouders en buik. Je werkt effectief aan je spierconditie, spierversterking en spierversteviging en je bepaalt zelf de intensiteit van de training. Tijdens de ClubJoy Power® les verbrand je ongeveer 600 calorieën.

ClubJoy Yoga® is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. De oorsprong van ClubJoy Yoga® ligt in Yoga en Tai Chi waarbij het draait om het begrip balans. Hoe vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning? ClubJoy Yoga® biedt de oplossing. ClubJoy Yoga® is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, niveau en geslacht.

De stem van de coach en de klanken van de muziek nemen je mee, even weg van de drukte. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. Je focus ligt op het goed uitvoeren van die ene oefening, totdat je deze onder controle hebt. Je verlaat de les met een leeg hoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie. Je krijgt oefeningen om te ontspannen (ook voor thuis) en meer balans in je leven. Je coördinatie, flexibiliteit en kracht verbeteren en je versterkt de spieren van boven- en onderlichaam. Tijdens de ClubJoy Yoga® les verbrand je ongeveer 350 calorieën.

De core-workout bestaat uit een combinatie van buik- en rugoefeningen. Deze workout is ideaal om te combineren met een andere groepsles of een cardiotraining in de fitness, voor een optimale trainingsdag. Iedere instructeur maakt zijn eigen core-workout, dus variatie gegarandeerd. Onze instructeurs dagen je uit om je grenzen te verleggen... Doe je mee?!

Bij rugklachten zorgt de core-workout in veel gevallen voor verbetering. Wel is het verstandig om voor aanvang van de workout je instructeur op de hoogte te stellen van je rug- of andere lichamelijke klachten, zodat hij/zij jou zo nodig andere opties kan aanreiken.

Regelmatig hardlopen zorgt voor een betere lichamelijke én mentale conditie. Je krijgt meer energie en je stressniveau daalt. Onze hardlooptraining is vooral: elke zaterdagochtend met een groep lekker een stukje rennen, met de wind in je haren en de geur van de natuur. Onder leiding van een professionele trainer loopt ieder op zijn eigen niveau, of je nou beginner bent of wat meer ervaring hebt. We lopen niet om de prestatie. We lopen voor plezier en ontspanning. Een mooie manier om je weekend te beginnen! We verzamelen om 9.15 bij de entree van het sportcentrum en gaan vaak vervolgens naar het bos in Herperduin.

De lessen bestaan uit een serie van 30 minuten durende intervaltraining (HIIT) met hoge intensiteit die snel effectieve fitnessresultaten oplevert. Het drijft het lichaam om de aërobe conditie te verbeteren, ontketent fast-twitch spiervezels en helpt bij het groeien van mager spierweefsel en het verbranden van vet. Uitstekend geschikt voor leden die maximaal resultaten willen behalen in zo weinig mogelijk tijd, vooral voor Millennials en Generatie Z. We hebben Cardio en Strength lessen. Bij cardio gebruik je alleen je eigen lichaamsgewicht en bij strength gebruiken we ook materialen zoals barbells, schijven en de step.

HiiT staat voor High intensity interval training; een pittige trainingsvorm waarin je intensieve inspanningen afwisselt met pauzes van enkele seconden tot enkele minuten. In de challenge-variant maak je gebruik van materialen zoals bags, trx, bokszak, kettlebells, bosu en andere kleine materialen en train je meestal in een circuitvorm. Plezier, afwisseling van hoge intensiteit met rustmomenten zorgen voor snel resultaat. Op maandagavond is er een XL variant van 60 minuten.  Regelmatig wordt het lesprogramma veranderd.

Kick & Fun is een uitdagende les op muziek waarbij je zelfverdediging, motoriek, kracht en uithoudingsvermogen traint. Fun verzekerd! Je maakt gebruik van bokshandschoenen en oefent je traptechnieken op kickbags. Deze superleuke les biedt lekker veel interactie, omdat je de meeste oefeningen samen met elkaar moet uitvoeren. Maar we kiezen er bewust voor om niet te sparren, maar alleen de bokszak en stootkussens te gebruiken.

Pilates is een trainingsconcept dat erop gericht is het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het concept bestaat uit een uitgebalanceerde serie oefeningen die je geconcentreerd, gecontroleerd en met precisie uitvoert. Daarbij werk je vanuit het zogenoemde powerhouse (de buik, onderrug, bil- en dijbeenspieren). Het juiste ademhalingspatroon ondersteunt de oefening.

Pilates geeft je een beter inzicht in een goede houding en helpt klachten oplossen die voortkomen uit een verkeerde houding. Je krijgt meer kracht in de romp en meer flexibiliteit in het gehele lichaam. En je doet kennis en kunde op die je niet alleen kunt gebruiken in de andere groepslessen, maar ook in je dagelijks leven.

Vitaplaza verzorgt ook smallgroup pilatescursussen. Dan ga je een aantal weken met een klein groepje de verdieping in. De instructeur corrigeert actief en doet alleen mee om iets uit te leggen en/of te demonstreren. Meerdere keren per jaar start er een nieuwe cursus.

Shape is een dynamische groepsles op muziek waarbij de nadruk ligt op spierversterkende oefeningen. Een simpele en doeltreffende workout voor het gehele lichaam zonder ingewikkelde choreografieën. We gebruiken onder meer de XCO, gewichtjes en elastieken om de weerstand te vergroten. Je traint alle spiergroepen zodat je gehele lichaamsconditie verbetert en je figuur strakker wordt.

Spinning (indoor cycling) kennen we allemaal: een pittige fietstraining waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. Maar bij Vitaplaza train je op vermogen (wattage). En dat is uniek in Oss en omgeving. Door te trainen op vermogen kun je gericht op intensiteit trainen en zo je energiesystemen ontwikkelen.

Tijdens het spinnen meet een vermogensmeter de kracht die je benen leveren: je vermogen, ook wel 'wattage' genoemd. De vermogensmeter meet direct en nauwkeurig de inspanning die je levert, in tegenstelling tot een hartslagmeter, die je inspanning indirect meet.

Om op vermogen te kunnen trainen, moet je eerst een FTP test (functional threshold power test) doen. Daarmee bepalen we jouw persoonlijke maximale FTP-waarde. Die wordt opgeslagen in de Keiser M3 app op je smartphone. Regelmatig wordt de FTP-test in de spinninglessen herhaald, maar je kunt de test ook zelfstandig op een Keiserbike in de spinningruimte doen.

Tijdens de les traint iedereen in een bepaald percentage van de individuele FTP. Dat betekent dat de een op een gear (weerstand) van bijvoorbeeld 12 rijdt en de ander op een gear van 19, terwijl iedereen qua gevoel even zwaar traint. Uiteraard kun je ook gewoon mee spinnen zonder FTP-waarde. Dan fiets je meer op gevoel.

De freestyle steplessen zijn elke keer weer een feestje. Na een warming up worden er stapsgewijs drie blokken opgebouwd. Dat begint met basispassen en vervolgens worden de basispassen geleidelijk veranderd in de uiteindelijke choreografie. Door deze opbouw kun je zelf bepalen of je bijvoorbeeld wel of niet gaat draaien en/of springen. Als de drie blokken zijn aangeleerd, eindigt de les met een finale. Dan wordt de totale choreografie één of meerdere keren uitgevoerd. De stepchoreografie wordt elke 2 of 3 weken veranderd, dus lekker veel variatie in deze les!

Total Workout is een gevarieerde les op muziek waarbij conditie en kracht worden gecombineerd. Ideaal als je gewicht wilt verliezen, sterker wilt worden en meer uithoudingsvermogen wilt krijgen. Met invloeden uit diverse andere groeplessen zoals Bodyfit, Club Power, Steps en Challenge is deze les leuk, afwisselend en compleet. Geen ingewikkelde choreografieën en genoeg opties om je eigen intensiteit te bepalen.

In deze leuke groepsles op muziek voor ouderen werk je aan kracht, balans, flexibiliteit en de conditie. Er wordt rekening gehouden met eventuele motorische beperkingen en zo nodig een passend alternatief aangeboden. Door de verschillende opties in intensiteit kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen, terwijl je toch de gezelligheid van een groep ervaart. En na de les gezamenlijk nog een kopje koffie of thee drinken hoort er natuurlijk ook bij.

Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen en lol hebben’. En dat beschrijft perfect waar deze dansvorm voor staat! Het is zó leuk dat je nooit het gevoel hebt dat je bezig bent met een workout. Met Zumba werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam en kun je tot wel 1000 calorieën per uur verbranden. Een uitstekende manier dus om wat gewicht te verliezen.

Speciale zorggroepen

Vitaplaza verzorgt ook beweeg- en sportactiviteiten speciaal voor mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening en anderen die wel wat extra ondersteuning of begeleiding kunnen gebruiken. Wil jij ook graag verantwoord bewegen onder de deskundige begeleiding van onze professionals? Bekijk onze speciale zorggroepen, boek een proefles en meld je aan.

Cursussen

Regelmatig starten er verschillende cursussen bij Vitaplaza, zoals Salsa Dansen, Smallgroup Pilates en Samen Fit. Bekijk hier ons cursusaanbod

Vanaf 4 jaar kun je bij ons heerlijk dansen in de hiphoplessen. We dansen op bekende R&B- en Hiphopmuziek. Lekker dansen net als in de videoclips, wie wil dat niet! We werken naar leuke optredens toe en 1x per jaar geven we een mooie show met alle dansgroepen.

Daarnaast kan je elk jaar in mei auditie doen voor de Hiphopwedstrijdgroepen.

Kidsfit is een leuke workout voor de kids, waarbij plezier centraal staat. De kinderen werken op een verantwoorde manier o.a. aan een betere balans, uithoudingsvermogen en coördinatie, lichaamshouding, spelinzicht, waarbij de nodige calorieën worden verbruik. We gebruiken hierbij verschillende materialen zoals TRX, bags, ballen, balance board, bokszak, elastieken etc.  We bewegen met en op leuke muziek en zorgen voor lekker veel variatie!

Kick & Fun is een uitdagende les voor jongens en meiden, getraind of ongetraind, waarbij je zelfverdediging, motoriek, kracht en uithoudingsvermogen traint. Maar ook sociale vaardigheden en, heel belangrijk, het vergroten van je zelfvertrouwen. Je maakt gebruik van bokshandschoenen en oefent je traptechnieken op kickbags. Deze superleuke les biedt lekker veel interactie, omdat je de meeste oefeningen samen met elkaar moet uitvoeren. Fun verzekerd dus! Maar we kiezen er bewust voor om niet te sparren, maar alleen de bokszak en stootkussens te gebruiken.

Jij staat bij Vitaplaza centraal.

Wil je een keer een les komen proberen? Meld je dan aan voor één GRATIS proefles.
TOP