Bewegingsdeskundigen: Reuma en Diabetes

Bij Vitaplaza hebben we voor zowel Reuma als (pré)Diabetes bewegingsdeskundige aan boord om je te helpen met een persoonlijk beweegplan.

Sporten met Reuma
In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen van jong tot oud met een vorm met reuma. Reuma is een progressieve ziekte in gewrichten en spieren. Hoe langer de ziekte de kans krijgt, des te meer schade deze aanricht en des te moeilijker te behandelen. Elke vorm van beweging telt en elke vorm van bewegen is goed voor de gezondheid! Juist voor mensen met reuma is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt de botten en spieren sterk en de gewrichten soepel, daar kunnen wij je bij helpen. Middels een speciaal trainingsprogramma met daarin jouw wensen/doelen en rekening houdend met de ongemakken die de reuma jou geeft. Naast een individueel traject hebben we ook speciale Reumagroepen.

Sporten met Diabetes

Ook voor mensen met Diabetes is sporten/bewegen heel belangrijk. Door te bewegen verbetert bij diabetes je insulinegevoeligheid, waardoor je bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Daarnaast krijg je een fit gevoel, blijf je goed op gewicht en heb je minder last van stress. Er is ook een speciale Diabetesgroep bij Vitaplaza.

Kosten:

Voor deze individuele programma's worden geen extra kosten in rekening gebracht. Je kunt één van de standaard abonnementspakketten kiezen.

 Meer weten? Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bewegingsdeskundige NAH en samenwerking
Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen. Onze bewegingsdeskundige NAH helpt je graag om na het revalidatieproces te blijven bewegen/sporten. Om de overgang van fysiotherapie naar sport/bewegen te verkleinen, werken we samen met Beter Thuis fysiotherapie en ergotherapie.

We zorgen voor

  • Een rustige omgeving zonder storende prikkels
  • Persoonlijke aandacht en professionele begeleiding
  • Een sportprogramma op maat

 Meer weten? Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Fitness Loont
Het project ‘Fitness Loont’ is een leefstijlprogramma voor mensen met een smalle beurs. Doel van het project is om mensen uit deze doelgroep gedurende een jaar te begeleiden naar een duurzaam gezonde(re) leefstijl en de financiële drempel voor hen weg te halen.

Vitaplaza
In Noord Brabant zijn er 3 locaties waarvan Vitaplaza er 1 is. Misschien heb je er al iets over gehoord, bijvoorbeeld via Werk & Inkomen, Schuldhulpverlening, SEC, IBN, GGD, Kringloop, Stichting Leergeld of een bewindvoerder.

Wat houdt het in?
Als je in de bijstand zit (+ 20%) of als je parttime werkt (maximaal 30 uur met een minimumloon) kom je in aanmerking voor een onbeperkt sportabonnement van Vitaplaza. Dat abonnement is inclusief personal coaching, eGym (volautomatische krachttraining), groepslessen, squash, sauna, koffie/thee en 3x per jaar een uitgebreide Health Check. Onze personal coach Demi van Haren is projectleider en zij zal ook jouw personal coach zijn.

Nu ook andere sporten mogelijk
Zou jij liever liever willen zwemmen?Of past een vecht- /verdedigingssport, squash of yogalessen meer bij jou? Vanaf het najaar van 2023 is dit ook mogelijk.

Voorwaarden
Minimaal 2x per week sporten op jouw niveau en met mogelijkheden. Voor het project worden er ook gegevens verzameld middels vragenlijsten en metingen bij evaluatiemomenten. Als het tijd is voor zo'n evaluatiemoment bij Vitaplaza, dan ben je verplicht om hieraan mee te werken.

Kosten
Voor dit speciale abonnement van Vitaplaza (normaal  gemiddeld €50,- per maand) betaal je zelf slechts 5 euro per maand.

Meedoen?
In ons Fitness Loont-project is jaarlijks plaats voor 60 mensen. Wil jij ook graag meedoe aan Fitness Loont en werken aan een  duurzaam gezonde(re) leefstijl? Vul dan het interesseformulier in met jouw motivatie om aan dit project mee te willen doen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Actief ná Corona
Dit landelijke programma van NLactief is speciaal bedoeld voor mensen die corona hebben gehad en graag op een veilige en verantwoorde wijze weer kracht en conditie willen opbouwen. Onderzoek toont aan dat het verbeteren van kracht het allerbelangrijkste is in het herstel na corona. Belangrijk is dat er goed gemonitord wordt hoe het trainen verloopt. Niet te hard van stapel lopen is essentieel.

Beweegprogramma
Voordat je aan de slag gaat bepaalt onze fysiotherapeut of je direct onder begeleiding van onze bewegingsdeskundige kunt gaan sporten, of dat je eerst nog een tijdje opbouwt onder toezicht van de fysio. Vervolgens maken we een beweegprogramma. Dat richt zich op het verbeteren van de spierkracht en het aeroob uithoudingsvermogen en op het behalen van de beweegrichtlijnen.

Bewegingsdeskundige
Je krijgt een uitgebreide intake met wandeltest bij onze bewegingsdeskundige. Op basis daarvan krijg je een trainingsprogramma op maat met krachttraining als uitgangspunt. Tijdens de inspanning wordt de saturatie gemeten, zodat je steeds op de juiste intensiteit beweegt. Na elk beweegmoment registreer je hoe het ging. En dat evalueer je regelmatig met de bewegingsdeskundige.

 

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Voordelen van sporten en bewegen
Sporten en bewegen heeft veel voordelen als je een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebt. Het draagt bij aan meer zelfstandigheid, meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, minder gezondheidsproblemen en meer kwaliteit van leven. Bij Vitaplaza kun je op vaste en rustige momenten komen sporten en uiteraard zorgen we voor extra begeleiding.  Als zelfstandig sporten lastig is dan kun je ook met een buddy komen sporten. Voor jouw buddy worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

Werk draagt bij aan welbevinden
Werk zorgt ervoor dat je je gewaardeerd en nuttig voelt. En daarmee draagt het bij aan je welbevinden. Maar werk vinden is lang niet voor iedereen altijd even makkelijk. Bij Vitaplaza zijn we ervan overtuigd dat een gezondere en vitalere leefstijl het verschil kan maken en je kansen op de arbeidsmarkt kan vergroten.

 Word fit voor een nieuwe baan
Daarom hebben we met Werklab de krachten gebundeld in het programma WRKFIT. Daarin maken we een combinatie van vitaliteit, affiniteit en talent. Samen zorgen we ervoor dat jij weer fit wordt voor een nieuwe baan. Een job waarin je je talenten optimaal kunt benutten en waarin je gemotiveerd bent om het beste van jezelf te geven.

Wil jij ook fit worden voor een nieuwe baan? Vul dan het interesseformulier in. Dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Beweeg jij nog soepel en pijnloos?
Je lichaamshouding weerspiegelt hoe jij altijd hebt bewogen (of stilgezeten). Dat kan naarmate je ouder wordt resulteren in minder makkelijk bewegen en in pijntjes en klachten. Herken je dat? Dan is onze Personal Posture Training iets voor jou. Je wordt je (weer) bewust van je lichaam, zodat je je houding kunt veranderen en daarmee klachten kunt verminderen of voorkomen.

1-op-1 werken aan je houding
In de Personal Posture Training ga je 1-op-1 met Penny de Haan, een zeer ervaren en deskundige sport- en yogaprofessional, werken aan je houding. Samen breng je in kaart wat er verbeterd kan worden, bijvoorbeeld stijfheid of hypermobiliteit, een teveel aan spanning of juist een tekort aan aanspanning. Vervolgens ga je samen aan het werk.

Kennis en bewustzijn
Je leert hoe jouw lijf werkt met wat simpele oefeningen. Na één sessie kun je daar zelf mee aan de slag. Je hebt dan de kennis en het bewustzijn over wat je kunt veranderen om je houding te verbeteren. En wat je eenmaal hebt aangeleerd blijft voor altijd van jou en zal je bijblijven; je kunt er altijd op terugpakken.

Maatwerk
De Personal Posture Training is op maat gesneden en houdt rekening met jouw achtergrond, leeftijd, souplesse en beperkingen. Het uitgangspunt is wat er allemaal nog wél kan. Zodat je wat je doet en wilt in je leven, (weer) makkelijker kunt.

Kosten

Personal Posture Training kost € 75,00 per uur. 

 

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

1-op-1 trainen met een instructeur
Als je individueel sport bij Vitaplaza krijg je standaard een persoonlijk plan van aanpak en word je gekoppeld aan een personal coach. Heb je behoefte aan meer en intensievere begeleiding en wil je regelmatig 1-op-1 met een instructeur trainen? Dan brengen we je graag in contact met onze Personal Trainers.

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

Bespreek je wensen, doel en klachten
Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor een privéles yoga, of zelfs een heel yogatraject op maat. Bijvoorbeeld omdat je fysieke of mentale klachten hebt, zoals blessures, post-covidklachten, burn-outklachten of angst. Met de yogadocent bespreek je wat je wensen, doelen en klachten zijn en dan maken we een yogales of -traject op maat voor jou.

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

Meer weten?

Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
TOP