Regelmatig bewegen is belangrijk
Voor mensen met een reumatische aandoening is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.

Deskundige begeleiding
Bewegen met reuma vraagt wel om deskundige begeleiding. Niet iedereen met een vorm van reuma kan immers evenveel en even intensief bewegen. Vitaplaza heeft als NL Actief Preventiecentrum de opleiding gevolgd die ReumaNederland en NL Actief hebben ontwikkeld voor beweegprofessionals om mensen met een vorm van reuma te begeleiden.

Groepslessen sport 
Speciaal voor mensen met reuma biedt Vitaplaza groepslessen op maandag van 11.00-12.00 uur en op donderdag van 11.00-12.00 uur. De les bestaat uit 30 minuten cardio en krachtoefeningen in de fitnessruimte op basis van je persoonlijke trainingsprogramma en 30 minuten oefeningen met de hele groep. Ook is er een yogales voor Chronische klachten. Deze is ook zeer geschikt voor mensen met reuma. Zie Chronische klachten.

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

Yoga voor mensen met een chronische aandoening

Speciaal voor mensen met een beweegbeperking door een chronische aandoening zoals reumatische klachten of andere fysieke beweegbeperkingen hebben we op woensdag van 10.30-11.45 uur een speciale yogales. Met yoga creëer je rust, ontspanning en balans. Yoga kan door iedereen beoefend worden en vraagt geen speciale lenigheid. Het gaat vooral om de aandacht en betrokkenheid waarmee geoefend wordt; om de beleving. Kom ervaren wat yoga voor jou kan betekenen!

Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

Doe mee aan het Vitaplaza Diabetesproject
Heb jij diabetes type 2? Doe dan mee aan het Diabetesproject van Vitaplaza. Want sporten helpt je bloedsuikerspiegel te verbeteren. En hoe beter je bloedsuikerspiegel, hoe groter de kans is op minder medicijngebruik. Voor dit project zijn 25 plaatsen beschikbaar en werken we met een wachtlijst. De kosten zijn € 25,- p/m. Na een jaar stroom je uit het project en kun je overstappen naar een van onze standaardabonnementen. Overleg met je praktijkondersteuner of hij/zij dit project aan jou adviseert.

Het Vitaplaza Diabetesproject bestaat uit

·        1x per week groepsles
In de groepsles (maandag van 17.30 - 18.30) werk je op je eigen niveau aan conditie en kracht en besteden we aandacht aan ontspanning en meditatie. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat meditatie een positieve invloed heeft op de werking van insuline in je lichaam. 

·        2x per week zelfstandig sporten op de e-Gym
De eGym is een uitgekiende combinatie van 8 volautomatische toestellen. Je persoonlijke gegevens worden automatisch opgeslagen. Zo train je altijd op je eigen niveau. Tijdens de training krijg je instructies via je persoonlijke touch-display, bijvoorbeeld over de juiste uitvoering van een beweging.

Wil jij liever een individueel traject? Dan kan ook met één van onze standaardabonnementen.

 Wil je meer informatie? Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!

GLI Cool
Voor volwassenen met overgewicht of obesitas (BMI hoger dan 25) én een risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 verzorgt Vitaplaza het programma GLI Cool. GLI staat voor  gecombineerde leefstijlinterventie.

Doel, tijdsduur, vergoeding
Met GLI Cool werk je aan een gezondere leefstijl en dus gezondheidswinst. Binnen dit hoofddoel formuleer je je eigen, unieke doel(en). GLI Cool bestaat uit 8 individuele sessies van 45 à 60 minuten en 16 groepsbijeenkomsten van anderhalf uur. Het programma duurt 2 jaar. Je gaat het programma aan voor de gehele periode. GLI Cool wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Nóg meer resultaat
Wil je met GLI Cool nóg meer resultaat bereiken? Combineer het programma dan met een Vitaplaza sport- en/of yoga-abonnement. Het sport/yoga-abonnement wordt niet vergoed door de verzekering.

Meer weten? Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Overgang naar regulier sporten
Je plek vinden om fijn te kunnen sporten ná een GGZ traject. Dat is waar wij bij helpen. Zowel je lijf als je hoofd gezond houden, is ons motto.

Groeptraining Samen Sterk
Met het "Samen Sterk" programma ga je sporten op de maandag van 11.15 - 12.15. De training bestaat uit een half uur trainen in de fitness met een gepersonaliseerd trainingsschema en het tweede half uur uit een groepsles waar je elke week iets anders doet. Zo kan je ervaren wat verschillende lessen/activiteiten inhouden en wat bij je past. Met het programma "Samen Sterk" helpen we je met de overgang naar zelfstandig sporten. Je start met een intake (samen met iemand van GGZ voor een soepele overgang). De kosten voor deelname aan deze groep is € 25,- p/m. (eenmalig € 20,- inschrijfgeld)

Liever individueel of een combinatie?
Komt de maandag jou niet uit of wil je liever individueel op zelfgekozen tijden komen sporten? Dan krijg je ook een intake en persoonlijke trainingsprogramma. Eens per maand heb je dan een afspraak met deze personal coach voor een evaluatie en eventueel nieuwe trainingsschema. Hiervoor kan je kiezen uit verschillende standaard abonnementspakketten.

Als je graag meedoet aan de maandagtraining en daarnaast ook nog vaker individueel wilt komen sporten of met een andere groepsles wilt meedoen, dan kan je ook kiezen uit onze standaard abonnementspakketten.  

Meer weten? Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten?

Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
TOP