Ervaar hoe het is om samen met anderen buiten te gaan hardlopen. De wind in je haar en de geur van de natuur. Regelmatig hardlopen zorgt voor een betere lichamelijke én mentale conditie. Door regelmatig te gaan hardlopen krijg je meer energie en daalt je stressniveau.

Wij lopen niet om de prestatie. Wij lopen voor plezier en ontspanning. We lopen zelfs wanneer we even geen zin hebben!

Edwin is de hoofdtrainer en hij leidt de groep. Daarnaast zijn er drie trainers die opgeleid zijn als running therapeut en een meditatietrainer. Deze combinatie zorgt voor een goede mix, waarbij gewerkt kan worden aan een betere lichamelijke, maar zeker ook mentale conditie!

We hebben een loopgroep ontwikkeld, waarin je op ieder moment kan instromen. Ondanks het feit dat iedereen op zijn of haar eigen niveau loopt, is de groep grofweg in te delen in vier niveaus.

 1. Inloopgroep. Voor iedereen die nog niet kan hardlopen, met of zonder psychische klachten. Op het ritme van de intervaltraining wandel of dribbel je naar eigen kunnen mee. Heel ontspannen en gezellig.
 2. ‘Start to Run’. Het startprogramma van de atletiekunie. We leren je in zeven weken tijd veilig en verantwoord 25 minuten aaneengesloten hardlopen.
 3. ‘Running Therapie’. Hardlopen om te werken aan psychische klachten. Somber, angstig, vermoeid of gestrest? Wanneer je last hebt van deze symptomen kan hardlopen bijdrage aan het verminderen van deze klachten.
 4. Gevorderden. Stroom door naar een loopgroep waarin je tot tien kilometer aaneengesloten kan hardlopen. Doe samen mee met een loopevent of loop een uur wanneer het jou uitkomt.
 5. Mindful Run. We zijn aangesloten bij Mindful Run Nederland. We zijn geaccrediteerd om de Mindful Run te mogen geven. Ons gebied is Landerd – De Maashorst. In Oss doen we samenwerken met David Siebe.

Onze groep is minder geschikt voor mensen die hardlopen ‘niet zien zitten’ en ervaren lopers die een halve of hele marathon kunnen lopen of over 10 kilometer maximaal 50 minuten kwijt zijn. Uiteraard ben je wel welkom.

Aan onze loopgroep zijn drie running therapeuten verbonden. Margot, Anneke en Milton. Zij helpen jou te leren genieten van het lopen, om je stress buiten de deur te zetten en je hoofd te legen. Het effect van Running Therapie is het meest optimaal wanneer je drie keer in de week minimaal een half uur loopt. Bij aanvang krijg je een intake met een van de running therapeuten en kijken we naar jouw persoonlijke doelen. Ook bezoek je een personal coach van FiTNEZZplaza voor een conditietest en eventueel aanvullende testen zoals Par-Q en SES. Zo zijn we goed voorbereid en kunnen we ervoor zorgen dat de inspanning gaat leiden tot ontspanning. Lees maar verder op www.runningtherapie.nl

Naast het hardlopen, uniek in Nederland, nodigen wij de deelnemers uit om mee te doen met onze meditatielessen. Het is bewezen dat 20 minuten per dag mediteren heel veel positieve invloed heeft op het verlagen van het stressniveau. (Pierre Capel/2018). De meditatielessen zijn inclusief  opgenomen in het hardloopabonnement.

Tijden dat je deel kunt nemen aan de meditatieles:

Ma, Wo en Vr.: 07.30u - 08.00u

Di en Do: 12.30u - 13.00u

Zaterdag na de running besteden we ook tijd aan 15 minuten meditatieve ontspanning.

We lopen periodiek in de Maashorst. Minimaal eens per maand.  Een natuurgebied op ongeveer 15 minuten rijden van de vaste locatie. Lopen in de natuur, met de geluiden van de natuur. De wind en de geur. We maken er gebruik van, door er mindful door heen te lopen. Focus op je omgeving. Zie waar je loopt. Beleef je gevoel. Afgewisseld met Mindful Run oefeningen om nog meer de focus en aandacht te hebben op jezelf. We leiden jou erdoor heen. Een heerlijke ervaring om je weekend super fijn te starten. Een aantal keren per jaar bieden wij de vijfdaagse cursus Mindful Run aan.

Mindful Run cursus
De cursussen van Mindful Run hebben als doel om jou bewuster te laten lopen, meer energie te geven door een betere ademhaling, betere focus te creëren, makkelijker te lopen en beter te kunnen ontspannen. Dit bereiken we door je tools en technieken te geven en deze samen met de groep te oefenen

Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse Mindful Run cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je het geleerde alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

Voorbeeld van een cursusdag:
09:30 uur: Start cursus rustig inlopen of andere opwarmende oefeningen;
09:45 uur: Ademhalingstechnieken, ontspannings en Core Stability oefeningen;
10:00 uur: Beter leren lopen, hardlopen als beleving, beter leren voelen;
10:20 uur: Hardloop kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken;
10:45 uur: Cooling down en Body-Scan;
11:00 uur: Einde training.

Startdatum:
Voor startdata, ga naar: www.mindfulrun.nl/oss

Kosten:
De cursuskosten bedragen €95,= voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Aantal deelnemers:
Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Dus wil je zeker zijn van deelname meld je dan snel aan.

Heb je eenmaal de smaak te pakken en wil je doorgaan met hardlopen, dan kun je gewoon in deze groep blijven trainen. We zorgen voor meer uitdaging door langere afstanden en intensievere intervallen in te bouwen. Je wordt aangemoedigd door je medelopers, begeleid door Milton en mogelijk word je enthousiast van een loopevenement!

Cursussen

 1. ‘Start to Run’, zeven weken: 49,95 (eenmalig)
 2. ‘Running Therapie’, tien weken: 110,00 (eenmalig)

*Prijzen zijn inclusief RFiD-chip, FiTNEZZplaza App, koffie/thee/water en sauna.

 

Hardloop vervolgabonnement

 1. 17,50 / maand
 2. Leden FiTNEZZplaza: GRATIS

*Prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief eenmalig 20,00 euro inschrijfgeld.

*Prijzen zijn inclusief RFiD-chip, FiTNEZZplaza App, koffie/thee/water en sauna.

Tijden

Zaterdagochtend 09.30u - 11.00u

Donderdagavond 19.30u - 20.30u

Startlocatie: FiTNEZZplaza Euterpelaan 3a Oss (Naast het Golfbad)

 

Lopers van de loopgroep Vitaplaza schrijven zich in als loper bij Vitaplaza. Hiermee vallen zij onder de aansprakelijkheid verzekering van Vitaplaza. Wij zullen ons uiterste best doen om jou als loper zo goed mogelijk te begeleiden. Ondanks deze maatregelen ben jezelf verantwoordelijk voor blessures en andere ongemakken. Luister dus goed naar je eigen signalen in je lichaam. En lukt dat in het begin nog niet zo goed, ook daarmee helpen wij je om bewust te worden van je eigen lichaam.

Hardloopkleren, bidon en handdoek. Hardloopschoenen, deze moeten voldoende steun en demping hebben. Neem je hardloopschoenen die je wilt gebruiken mee, tijdens de eerste les wordt aandacht gegeven aan goed schoeisel. Kleed je in laagjes. Dit betekent meerdere kledingstukken over elkaar heen. Je kan altijd een laagje uit trekken wanneer je het warm krijgt. Lopen in de kou is voor de meesten minder fijn.

Je kunt na afloop douchen en gebruikmaken van de sauna.

Meer informatie over hardloopschoenen en meer?

Voor de juiste hardloopschoenen voor dames en heren ben je bij HT Oss aan het juiste adres. Om te bepalen welke hardloopschoenen het beste bij jou passen voeren we een uitgebreide loopanalyse uit in één van onze Winkel. Hierbij loop je op verschillende hardloopschoenen zodat we jouw looptechniek en pasfrequentie kunnen analyseren. Hierdoor kunnen we samen met jou bepalen welke hardloopschoenen het beste bij jou passen.

Hardloopschoenen verschillen op veel punten van elkaar. Zo zijn er hardloopschoenen die je heel veel stabiliteit bieden en hardloopschoenen die je minder stabiliteit bieden. Welke mate van stabiliteit voor jou geschikt is hang af van je gewicht en looptechniek. Ben je benieuwd welke hardloopschoenen het beste geschikt voor jou zijn? Kom dan langs in onze winkel voor een loopanalyse.

Naast stabiliteit wordt er ook goed gekeken naar de heeldrop. De drop wordt in millimeters gemeten en is het hoogteverschil tussen de hiel en teen tijdens de landing.

https://ht-running.nl/index.php?

Wij dragen een warm hart toe naar drie Oss loopevenementen. We vinden dat de organisatie van deze loopevenementen berust op ontwikkeling en plezier. En daar houden wij van. De mensen achter deze evenementen proberen elk jaar een beter event neer te zetten. Met heel veel vrijwilligers! Ze zetten zich in voor de Osse gemeenschap en brengen het hardlopen dichter bij de Ossenaar. Wij bieden speciaal voor deze loopevents twee trainingen aan die ervoor zorgen dat jij fit aan de start verschijnt.

 1. City Run (april)                                                   runlimited.nl
 2. Maasdijk (juni)                                                   demaasdijk-events.nl
 3. Santa Run (december)                                     oss.rotarysantarun.nl

   

We bieden de volgende 'Fit aan de Start' programma’s aan:

 1. Cursus ‘FiT aan de start, van 0 naar 5 km ‘runnen’ in 3 maanden
 2. Cursus ‘FiT aan de start, van 5 km naar 10 km ‘runnen’ in 3 maanden

Meer informatie en inschrijven ga naar:

Van 0 naar 5km
.
Van 5 naar 10km

Heb je nog vragen, of wil je jouw looptraining aanvullen met andere activiteiten van Vitaplaza, zoals extra krachttraining op de volautomatische e-Gym, kijk dan op onze website voor meer informatie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
TOP